2013-10-24

Happy Halloween!


Despre Halloween

Halloweenul este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, inclusiv de noi, românii. Ea s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween-ul este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază – de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Cuvântul Halloween provine din expresia „all-hallows even” însemnând, în engleza veche, numele sărbătorii tuturor sfinţilor.

Halloween-ul se sărbătoreşte în multe ţări ale lumii, cum ar fi: America, Anglia, Franţa, Irlanda, Australia, etc.
În America, copiii merg din casă în casă pentru a primi bomboane. Ei bat la uşă si spun „Trick or treat?” (Păcăleală sau dulciuri?). Dacă nu primesc dulciuri, persoanei vizitate i se va face o farsă.
În Irlanda, copiii îşi fac glume unii altora şi sculptează dovleci.
În România, nu toată lumea sărbătoreşte Halloween-ul. Copiii se îşi pun costume înfiorătoare şi merg la carnaval. 

Totul pare distractiv şi inofensiv: dovleci luminaţi, măşti lugubre, costume de vampiri şi vrăjitoare, schelete, păianjeni, fantome.

Simboluri de Halloween: farsele, dovleacul, liliecii, pisicile negre, scheletele umane, vrăjitoarele, bufniţa, măştile, luna, păienjenii şi plasa de păianjen.

Artemis şi Alida




Cum să-ți faci o ghirlandă de Halloween

Atenție! Halloween-ul ne bate la ușă și cred că ar trebui să îl sărbătorim și noi într-un mod cât mai amuzant.

Pentru început, ce-ar fi să ne facem niște ghirlande.

O să vă explic, pas cu pas, cum să procedați.

Începem cu niște modele pe care, sincer vorbind, și eu le-am găsit pe Internet. Însă putem să ne facem propriile modele.
Iată-le pe cele găsite de mine:



Acum, decupați-le din carton de culoare neagră. Dacă nu aveți, puteți folosi și alte culori. Pentru a decupa, urmăriți linia punctată!

Cu un ac, faceți găuri în partea de sus a fiecărei forme, apoi înșirați-le pe ață. Legați ața prin camera voastră, la fereastră sau unde vi se pare mai potrivit. Și, să nu uităm, mai înspăimântător!

                                         Happy Halloween!


No comments:

Post a Comment