2014-04-15

Avatar - Legenda lui Aang, partea a VI-a - de Lorena

Avatar

Legenda lui Aang

Partea a VI-a 




Până la urmă Zuko şi-a regăsit bunicul. Acum ei se îndreptau spre alt oraş al poporului de pământ, Ba-sing-se.
Aang, Katara, Toph şi Sokka au găsit în deşert cea mai mare bibliotecă din lume, dar, când au vrut să intre, o bufniţă gigantică i-a escortat afară. Cand au ieşit Appa nu mai era fiindcă poporul care trăia acolo l-a prins şi l-a vândut în Ba-sing-se. Cei trei au început să se îndrepte acolo.
Zuko şi bunicul său au luat o barcă, dar Aang, Katara,Toph şi Sokka au mers prin Trecătoarea Şarpelui.
 Când cei patru au ajuns, au văzut-o pe Azula cu un burghiu uriaş, şi cu prietenele ei, care vroiau să distrugă zidul care înconjura oraşul Ba-sing-se. Ei au oprit-o şi l-au luat pe Appa înapoi.
Zuko şi bunicul său s-au angajat la o ceainărie în Ba-sing-se. Dar acum Zuko se purta foarte ciudat, îi plăcea să facă curăţenie etc. Aang, Katara, Toph şi Sokka au vorbit cu regele din Ba-sing-se şi au aflat că 3 luptătoare din insula Kyoshy vin. Când au venit, regele le-a primit cu braţele deschise, dar nu trebuia. Ele erau de fapt Azula şi cele două prietene ale ei, May şi Ty Lee. Aveau de gând să-l găsească pe Avatar, să cucerească oraşul Ba-sing-se şi să îl găsească pe Zuko, pe care ea îl numea Zuzu.
Azula s-a aliat cu Zuko şi au preluat conducerea în Ba-sing-se. În şfârşit Zuko putea să se întoarcă în faţa tatălui său, fiindcă el şi Azula l-au omorât pe Aang.
Katara însă l-a salvat cu puţină apă din Oaza Spiritelor de la Polul Nord. Acum toată lumea îl credea mort dar el era pe o barcă de luptă a poporului de apă. Conducătorul bărcii era tatăl Katarei şi a lui Sokka, Hagoda. Aang vroia să plece de pe barcă dar nu reuşea, fiindcă fusese grav rănit de către Zuko şi Azula.
Ei acum se plimbau pe plaiurile poporului de foc cu haine furate de la ei. Sokka şi-a găsit un maestru. Acest maestru nu era un maestru de stăpânirea elementelor ci era unul de stăpânit săbii, aşa că Sokka şi-a făcut o sabie şi a început antrenamentul. După ce el a terminat, s-au dus la o oază să se scalde dar nu au stat prea mult timp: era un luptător trimis de Zuko, fiindcă a aflat că Aang este în viaţă. S-au urcat pe Appa şi s-au dus mai departe.


Azula, Zuko, May şi Ty Lee s-au dus la plajă pe Insula Tăciune. Acolo s-au cunoscut mai bine şi s-au distrat arzând casele.
Aang nu prea a mai dormit fiindcă el era stresat pentru că  trebuie să se lupte cu regele focului Ozai singur; în plus nu ştia stăpânirea focului, şi visa noaptea că Ozai îl va omorî. Aşa că el se antrena zi şi noapte fără să doarmă. La un moment dat, a început să aibă halucinaţii cu Momo şi Appa, că vorbeau şi se luptau cu săbii.
În noaptea dinainte de invazie, Katara, Toph şi Sokka i-au făcut un pat moale şi Aang a adormit imediat. Ei aveau un plan. Planul era să îi atace a doua zi fiindcă era eclipsă; se ştia ca poporul focului îşi pierde puterile în timpul eclipsei.
În ziua eclipsei - următoarea zi - au atacat, dar când au ajuns la castel nu era nimeni aşa că au zburat cu Appa înapoi lăsându-i pe tatăl lui Sokka şi al Katarei singur cu toţi oamenii care i-au cunoscut.

Zuko îi urmărea fiindcă tatal lui a aflat de la Azula că Avatarul este în viaţă. Acum voia să se alăture cu toţi patru ca să îl învingă pe tatăl său.

(Va urma)


de Lorena Solomon 

No comments:

Post a Comment