2014-04-07

Avatar - Legenda lui Aang, partea a V-a - de Lorena


Avatar

Legenda lui Aang

Partea a V-a 


Într-o zi, Aang, Katara si Sokka se plimbau printr-un târg de-al poporului de pământ. Au intrat într-un magazin unde Katara a găsit o foaie pe care scria cum să îţi foloseşti puterile de apă. Cand au plecat, ea a luat si hartia, fără să fie observată; când au ieşit, piraţii i-au urmărit. 
Au găsit o sursă de apă şi atunci, Aang şi Katara au început să înveţe cum să  folosească puterile de apă.
A doua zi ei se plimbau şi au văzut mulţi gardieni ai focului. Atunci vine o echipă de şase tineri care i-au omorât. Pe conducătorul lor îl chema Jet. El vroia să distrugă poporul de foc. Aşa că trebuia să îi folosească pe Aang şi Katara ca să inunde locuri dar ei nu au vrut. Atunci Jet s-a luptat cu Aang. Aang a învins. 
Acum trebuia să treacă de un canion cu două triburi care se urau, tribul Ganjin şi tribul Zao. Au trecut cu triburile canionul şi i-au împăcat, spunându-le o minciună.
Apoi s-au dus la alt magazin şi Sokka s-a angajat la un bătrân care pescuia peşti şi acela i-a spus lui Aang:
-Unde ai fost toţi anii aştia, când poporul a avut nevoie de tine!
Atunci Aang pleacă umilit, dar Katara îl urmăreşte până la o peşteră. Apoi amândoi conştientizează că a început o furtună năprasnică şi că Sokka era pe mare cu acel batrân. S-au dus să-i salveze.  

A doua zi, Sokka era răcit; la fel şi Katara care a luat boala de la el. Katara se credea regină iar Sokka se credea luptător de pământ. Aang s-a dus după un leac dar a fost prins de poporul focului. Atunci un ninja vine şi-l salvează dar, când să plece, a primit o săgeată în cap.  
Repede Aang i-a dat jos masca şi era prinţul Zuko. Aang îl ia, îl duce într-o pădure şi-l lasă acolo. După aceea s-a întors la prietenii lui cu leacul bolii pe care o aveau.
În următoarea zi, ei au cunoscut un maestru de foc care nu voia să îl prindă pe Aang. El a încercat să înveţe cum să folosească puterile de foc, dar i-a ars mâinile Katarei.
Katara, cum şi-a băgat mâinile in apă, s-a vindecat. Atunci Aang a jurat că nu o să mai folosească puterile de foc niciodată. 
S-au dus la Polul Nord şi când au ajuns au văzut un palat şi un oraş făcute din gheaţă.
Piraţii i-au ars barca lui Zuko cu el înăuntru. Atunci bunicul său, care a plecat la o plimbare, s-a alăturat cu generalui Zao. Ei se îndreptau spre Polul Nord cu o armată.
Aang şi Katara au aflat cum să îşi folosească puterile. Prinţesa de la Polul Nord a văzut că vin şi le-a spus tuturor, dar l-a dus pe Aang şi Katara în cel mai bun loc pentru a comunica cu spiritele.
Acolo erau doi peşti care înotau, unul negru şi unul alb. Cel alb era spiritul lunii fiindcă poporul apei, noaptea, are o putere de ne învins. Cel negru era spiritul apei şi al oceanului.
Doar Aang putea să intre în lumea spiritelor, aşa că a făcut-o. Prinţul Zuko,care nu era mort, a venit şi l-a luat pe Aang în timp ce era în lumea spiritelor. Katara şi Sokka îl iau pe Aang şi pe Zuko.
Pe Zuko l-au dus la bunicul său care acum nu mai lucra cu Zao pe o insulă a poporului de pământ.
Comandantul Zao a ajuns la locul de comunicare cu spiritele şi a omorât peştele alb. Atunci luna a dispărut de pe cer, dar prinţesa şi-a dat viaţa şi a devenit spiritul lunii.
Cei trei au mers pe aceeaşi insulă unde l-a lăsat pe Zuko, care se lupta cu sora ei Azula, venită să îi ia prizonieri. Ei au scăpat.
La palat regele tot încerca să îl provoace pe Aang să fie în starea de Avatar. Dar ei au plecat de acolo.
Azula îi căuta pe Zuko şi pe bunicul său, dar ei şi-au tăiat părul şi s-au ascuns. Zuko fura, cu masca de când a fost să-l salveze pe Aang, de la oameni dar, până la urmă, a decis să plece singur în lume.
Cei trei căutau pe cineva care să-l înveţe pe Aang puterile pământului. Atunci au văzut o fetiţă oarbă care se lupta la un coloseum. Pe fetiţă o chema Toph. Ea vedea cu puterile pământului, toate lucrurile ce atingeau pământul ea le putea vedea. Toph a fost de acord să plece cu ei aşa ca a plecat, dar, tatăl ei, care era rege, a trimis mai mulţi gardieni după Aang.
Zuko a găsit o familie, a stat acolo o zi; s-a aflat însă că este Avatar de foc aşa că a trebuit să plece mai departe pe struţul furat de la oameni.

(Va urma)


No comments:

Post a Comment