2014-04-05

Avatar - Legenda lui Aang, partea a IV-a


Avatar

Legenda lui Aang

Partea a IV-a


În următoarea aventura, cei trei prieteni se plimbau într-o pădure şi acolo au văzut un băiat care îşi antrena puterile de pământ. Când Katara l-a strigat, băiatul a fugit, dar ei l-au urmărit până la un sat şi au intrat în aceeaşi casă ca el. I-au spus mamei lui ce a făcut şi ea era supărată fiindcă pe acea insulă era interzis să îţi foloseşti puterile de Avatar.
Atunci vin nişte gardieni ai poporului de foc şi îl iau pe băiat. Katara vroia să îl aducă înapoi aşa că a înscenat că îşi foloseşte puterile pământului, dar de fapt Aang o ridica cu puterile aerului.
Când a ajuns, a văzut băiatul cu tatăl său, care a fost prins acum mulţi ani. În prima noapte, Aang şi Sokka au venit cu Appa ca să o ia pe Katara de acolo. Dar ea nu vroia să plece fără acei oameni, aşa că toţi au făcut un plan. Aang a adus cărbune  şi prizonierii se luptau cu gardienii focului. Toţi au plecat fericiţi acasă.

A doua zi cei trei au văzut o pădure arsă. După aceea a venit un bătrân şi l-a rugat pe Avatarul aerului, Aang, să îi ajute satul. La fiecare apus de soare venea un monstru-spirit numit Heyco care lua oameni. La apus Aang s-a luptat cu Heyco dar nu l-a omorât, aşa că Heyco l-a luat pe Sokka în lumea spiritelor. Şi Aang a intrat. Acum el era în lumea spiritelor. Aang a spus:
- Trebuie să vorbesc cu maestrul Rokku! Dar cum?
Atunci vine un dragon şi îi spune lui Aang că el a fost ca Appa pentru Rokku. Aang se urcă pe el şi se duc într-un templu din împărăţia focului şi acolo el vede o statue a lui Rokku. Dragonul îi spune că doar în ziua solstiţiului poate vorbi cu el. Atunci Aang spune:
- Dar mâine este ziua solstiţiului!!
Dragonul îl ia pe Aang şi îl duce înapoi la lumea normală. Atunci vine Heyco. Acum Aang a înţeles de ce era supărat:
- Heyco! Ascultă-mă! Ştiu de ce eşti supărat! Şi eu am văzut pădurea arsă, dar va creşte la loc! 

Atunci Heyco s-a transformat într-un urs panda şi a plecat. După un minut au aparut toţi oamenii dispăruţi.
În ziua solstiţiului, cei trei îl iau pe Appa şi se duc la acel loc pe care dragonul l-a arătat lui Aang. Când s-au apropiat, mai multe bărci ale poporului de foc trăgeau în ei. Acum prinţul Zuko şi comandantul Zao îi urmăreau.
Atunci când Aang a intrat în camera unde era statuia, au intrat şi cei de foc. Ei au încercat să deschidă uşa, dar maestrul Rokku nu îi voia înăuntru. El i-a spus lui Aang că trebuie să înveţe mai repede sa stăpânească celelalte puteri.

După aceea, maestrul Rokku a ieşit şi aproape a distrus templul şi după ce au plecat cei de foc, Rokku s-a transformat în Aang. 




de Lorena Solomon 


No comments:

Post a Comment