2014-03-23

Avatar - Legenda lui Aang, partea I

                                                           
Avatar

Legenda lui Aang *

(Partea I)

Apa, pământul, focul şi aerul. De demult aceste 4 naţiuni trăiau în pace dar de când poporul focului a început razboiul nimeni nu a mai avut pace. Numai Avatarul, maestrul celor 4 elemente, îi putea învinge. Dar când era nevoie de el a dispărut.
După o sută de ani, doi fraţi de la Polul Sud (Katara şi Sokka) l-au găsit pe noul Avatar, un băiat de 12 ani numit Aang, care era prins într-un cub de gheaţă. O dată cu el l-au eliberat din gheaţă şi pe bizonul lui, Appa. Appa era un bizon special, cu 6 picioare şi putea să zboare. 
Katara şi Sokka au pornit cu Aang şi bizonul lui la tribul lor, oamenii care trăiau la Polul Sud. Au făcut cunoştinţă şi Katara l-a dus pe Aang să vadă împrejurimile. După puţin timp Katara i-a arătat lui Aang o barcă de la poporul focului care a atacat acel loc cu mulţi ani în urmă. Barca era îngropată în gheaţă. Ei nu aveau voie să intre dar Aang a luat-o pe Katara şi au intrat. După ce au intrat uşa s-a blocat şi o rachetă a ţâşnit şi a rupt tavanul de gheaţă. Aang a prins-o pe Katara şi au zburat prin gaură.
După aceea s-au întors la oameni; astfel, aceştia au aflat ce au făcut şi i-au escortat pe Aang şi Appa departe de trib, pe gheaţă.
După puţin timp, a venit barca poporului de foc, condusă de Zuko, prinţul focului şi au întrebat unde este Avatarul. I-a ameninţat că le va arde casele dacă nu îl arată pe Avatar. Sokka a venit cu un buzdugan de gheaţă să îl atace pe Prinţul focului. Acesta a eşuat  fiindcă Zuko şi-a folosit puterile de Avatar să se apere.
Atunci a venit Aang şi s-a luptat cu Zuko. Aang avea un plan, să se lasă prins ca să ajungă pe barca lor şi să îi învingă. Katara l-a rugat să nu meargă dar el nu a ascultat. Legat la spate, Aang se lupta cu gardienii focului, sufla aer şi îi dobora. Într-un timp, a sărit şi şi-a prins nodul de la mâini de casca cu ţepi a gradienilor. Astfel a scăpat, după care a fugit în camera prinţului. S-a bătut cu el şi şi-a recuperat toiagul cu puterile de avatar. A scăpat din barcă în timp ce Katara şi Sokka îl conduceau pe Appa spre barcă. Aang s-a urcat pe Appa, apoi a sărit pe gheţar şi, cu toiagul, a lovit gheţarul care s-a dărâmat peste barca poporului de foc.

(Va urma)
de Lorena Solomon




Se citeşte „Eng”.

No comments:

Post a Comment