2014-03-23

Avatar - Legenda lui Aang, partea a II-a


Avatar

Legenda lui Aang

Partea a II-a 

In  această zi, Aang a vrut să le arate lui Sokka şi Katara Templul Aerului. Acolo şi-a amintit de foarte multe lucruri de când era mic şi se juca pe acolo. Katara, în timp ce băieţii se jucau fotbal, a găsit o cască de luptă de la gardienii focului şi a îngropat-o ca Aang să nu vadă că luptătorii de foc trecuseră pe acolo. După ce a jucat fotbal cu Sokka, Aang a văzut o statuie a maestrului său, Ghetzo. Şi-a amintit ce a spus maestrul Ghetzo că sub castel era o intrare pe care o putea deschide numai cu puterile vântului. A deschis poarta şi le-a arătat prietenilor lui statuile maeştriilor vântului. Printre statui şi-a găsit al doilea maestru, Rokku, care îl învăţase, acum 100 de ani, cum să aibă puterea celor patru elemente.

După un timp, Aang şi Sokka au plecat în alte încăperi. Într-una din ele Aang a văzut medalionul maestrului Ghetzo şi gardieni ai focului morţi. Acum, Aang ştia că poporul lui a fost atacat de poporul focului. Atunci, el s-a enervat foarte tare şi a provocat o tornadă care aproape a distrus încăperea. După puţin timp s-a calmat, a luat medalionul lui Gheatzo şi l-a pus la gât şi apromis să se răzbune pe poporul focului.
Când au ieşit din castel, Aang, Katara şi Sokka au văzut un lemurian şi au vrut să-l prindă. Aang l-a prins. De acum înainte, lemurianul Mommo trebuia să îi asculte comenzile.

În următoarea zi, Katara voia să înveţe cum să folosească puterile apei. Aang i-a spus că dacă vrea să aibă puterile apei, crede că e mai bine să se ducă la Polul Nord. Prima oară s-au dus pe o insulă numită Kyoshy. Acolo, Aang s-a aruncat în apă şi a călărit un peşte gigant. După puţin timp a apărut un şarpe de mare. Aang nu l-a văzut, dar Katara şi Sokka l-au avertizat că vine un şarpe de mare gigant. Când a auzit, Aang a sărit de pe peşte şi a înotat cât de repede a putut înspre mal. La mal, cinci luptătoare i-au prins şi i-ai legat. Dar când au aflat că unul dintre ei era Avatarul, i-au eliberat pe toţi.


După puţin timp, prinţul de pe barca focului a aflat că Avatarul era pe Insula Kyoshy. Acolo se îndrepta şi el. Aang se ospăta cu ce avea Insula Kyoshy mai bun. După două zile, a ajuns şi barca escortei focului. Prinţul Zuko a întrebat unde este Avatarul dar, de data asta, nu a mai aşteptat să vină, a şi ars câteva case. Aang soseşte după patru minute şi se luptă cu prinţul focului. De data asta nu s-a mai lăsat prins. Sokka, Katara şi Aang l-au luat pe bizonul Appa. Aang nu voia să lase Insula în flăcări aşa că s-a aruncat în apă, s-a urcat pe spatele şarpelui de mare gigant şi şarpele de mare a tras cu un jet de apă să îl dea jos pe Aang. Dar Aang a direcţionat apa spre oraş. Focul s-a stins. 

(Va urma)



No comments:

Post a Comment