2015-02-14

Jocurile copilăriei

      Copii! V-aţi uitat, vreodată, la timbrele de pe scrisorile primite? Veţi vedea flori şi animale din întraga lume, peisaje frumoase, maşini şi avioane, locomotive şi vapoare, clădiri, desene, picturi, statui şi alte lucruri interesante.

      Uitându-vă cu atenţie veţi descoperi, de asemenea, că unele timbre înfăţişează copii care se joacă. Surpriza mare va fi, desigur, cînd veţi recunoşte jocuri pe care le ştiţi şi voi dar şi jocuri noi pe care le puteţi învăţa.
      Iată un copilaş călare pe un băţ ce se termină cu un cap de cal, cu un coif făcut din ziar. Oare voi de câte ori nu aţi făcut la fel?!
-        - Diii căluţule! şi..... Hai la fugă!
         Sau, de câte ori nu v-am văzut eu desenând cu creata pe trotuar (nu pe stradă sau şosea unde trec maşini şi căruţe) un şotron? 
         Vara, în livada din spatele casei bunicilor sau în parcul din cartier, acolo unde s-a amenajat un loc de joacă, ce grozav este să te dai în leagăn.

          O bucată de coardă, terminată la capete cu două mânere, la ce poate fi folosită? Este suficient să o priviţi  pe fetiţa din timbru şi veţi răspunde: la sărit coarda! Am văzut într-o zi în curtea unei şcolii un adevărat concurs.

         Mulţi dintre voi vreţi să deveniţi, cînd veţi fi mari, aviatori sau constructori de avioane. Dar pentru asta trebuie să cunoşti secretele zborului, mai întâi cu avioane de hârtie şi cu planoare mici.
          Uitaţi-vă şi la alte timbre din seriile dedicate jocurilor copiilor. Din ele veţi putea învăţa multe lucruri folositoare.

Sunt Bledea Alexandru Ilie şi sunt clasa a V-a

No comments:

Post a Comment