2015-01-12

Știați că...

Ştiați că...

·       Şopârla  Basiliscus este singura şopârlă care fuge pe apă pentru că pe picioarele din spate are nişte “punguliţe” care, în timp ce fuge, se umplu cu aer. Şopârla nu poate fugi mult timp. Puii de şopârla Basiliscus au 5-6 mm, adulții masculi 20 mm și femelele 15 mm. Aceasta șopârlă este insectivoră și trăieşte în mlaştini.

·       Okapi este un mamifer rumegător. S-a crezut că este înrudit cu zebra dar, în realitate, este înrudit cu girafa, chiar dacă este de 3 ori mai mic decât ea. Okapi trăieşte la altitudini de 500 m şi 1.000 m dar poate fi gasit şi la altitudini mai mari de 1.000 m. Are limba lungă ca să se poată spăla pe picioare dar și înăuntrul urechilor. Trăiește în Africa, în pădurile din Ituri.

·       Varanul de Komodo zis şi  “Dragonul de mlaştină’ este o şopârlă carnivoră de 3 m foarte veninoasă. Modul lui de atac este următorul: când merge la prada dorită, o zgârie, o injectează cu venin şi se retrage. Apoi urmăreşte prada până cade jos. Îşi cheamă familia şi mănâncă.    
                                                                                              Silea Viorel-Alin, clasa a VI-a


No comments:

Post a Comment