2014-02-11

Valentine's Day 1


Valentine's Day

            Valentine’s Day  este Ziua Indrăgostiţilor. 
          Aceasta se sărbătoreste pe data de 14 februarie. Ziua comemorează  pe Sf. Valentin, un sfânt din religia romano-catolică ce a trăit în secolul al III-lea.  
         Ziua Sf. Valentin este sărbătorită în majoritatea ţărilor. Se spune că de sărbătoarea asta îţi găseşti perechea.

         Iată legenda Sfântului Valentin:
         "Era odată un împărat roman pe nume Claudiu al II-lea. El era un luptător aprig și a purtat multe războaie. Deoarece bărbații romani nu doreau să meargă în luptă, preferând să stea acasă cu soţiile şi copiii, împăratul Claudiu a decis ca niciunul dintre soldaţii din Roma să nu se mai poată căsători. El voia astfel să îi facă se se poarte ca niște adevăraţi soldaţi.
          Valentin, preot creştin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul să-l interzică. El a decis să căsătorească, în secret, pe cei ce se iubeau.
          Într-un final, Claudiu l-a găsit şi l-a arestat. Deoarece i-a plăcut personalitatea lui Valentin, împăratul l-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman. Valentin a refuzat. De aceea, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio prietenilor săi, semnându-le: "Adu-ţi aminte de al tău Valentin."
           De aceea, îndrăgostiţii din ziua de azi îşi trimit unii altora scrisori.


Iulia Popa Cristina

No comments:

Post a Comment