2014-11-25

Cântărețul meu preferat, de Alin Silea


Cântărețul meu preferat

      Cântărețul meu preferat este Alex VeleaNumelui lui real: Alexandru Velea Ionuț. I se mai spune și Yamasha.
       Câteva date despre el:

  • Data nașterii: 13 Mai 1984 (30 ani)
  • Zodia: Taur
  • Locul nașterii: Craiova
  • Căsătorit
  • Înălțime: 1,72m
  • Greutate: 68kg
  • Culoarea ochilor: căprui
  • Culoarea părului: brunet
  • Hobby-uri: dans, pictură, muzică
  • Site oficial: www.alexvelea.com
      A devenit cunoscut după ce a câștigat emisiunea-concurs Star Factory la sfârșitul anului 2003 și după participarea la emisiunea reality-show Big Brother 3.
     Album său de debut, intutulat ”Yamasha” a fost lansat în anul 2006. Iată ce spune cântărețul despre el: „Piesele acestea mă descoperă în fața publicului... Ăsta sunt eu...Am încercat să pun pe note gânduri, sentimente, trăiri...'Yamasha' mă reprezintă.” Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley, Puya, Marius Moga, Connect-R, Matteo și Don Baxter. 
      De pe album au fost promovate patru piese: „Yamasha”, „Dragoste la prima vedere” (feat. Connect-R), „Când sunt cu tine” (feat. Mandinga) și „Doamna mea”. Albumul i-a adus acestuia titlul de “Best show“, “Best male” și “Best new artist" la Romanian Music Awards.
       Melodia intitulată „Ce ți-aș face” s-a bucurat de un mare succes în România, fiind difuzată des pe posturile de muzică. 

       În anul 2009, Alex a lansat piesele "Doar ea" și "Secret". Tot în 2009, Alex a intrat în echipa de producție a Radio Killer, sub numele de Crocodealer, unul dintre cei șapte killeri. În același an, Alex a jucat în producția cinematografică “Un film Simplu”, unde a avut un rol negativ.
       Deasemenea a scos hitul anului 2010 "Don't say it's over", coregrafia videoclipului folsoind la cel mai mare flashmob din România. Acesta a avut loc în Piața Constituției din București, în iunie 2010.

       În 2011 , a jucat în filmul "Nașa" , având rolul lui "Spânu". În septembrie lansează piesa "Whisper" . 

    2012 este anul de revenire în forță pe scena muzicii românești. Începe cu lansarea piesei "Când noaptea vine" cu un mare succes la public. În iunie 2012, a lansat hitul "Minim doi" pe scena de la Romanian Music Awards. Piesa a strâns în câteva zile milioane de vizualizări pe YouTube. Recent, a lansat și videoclipul piesei. Tot în 2012 a câștigat premiul "Best Pop" la premiile Romanian Music Awards.

      În 2013 a lansat melodiile ,,E marfă tare” și continuarea melodiei într-o colaborare cu Pacha Man ,,Aia E”. În prezent, Alex lucrează la un nou concept de show. 

      Alex a colaborat cu mai mulți cântăreți: Anna Lesko, Anda Adam, Moga, etc

Alin Silea, clasa a V-a      




No comments:

Post a Comment