2014-05-29

Ce poti face, gratis, in Europa


Florenta: prinde un apus dramatic in Piazzale Michelangelo 
Aflata la cateva minute de centrul orasului, Piazzale Michelangelo ofera oricarui turist una dintre cele mai frumoase privelisti din Italia. Viziteaza Piazza atat ziua, cat si seara, inainte de apus. Nu vei regreta! 

Paris: Louvre-ul gratis! 
Daca ai sub 26 de ani, celebrul muzeu este gratis pentru tine! Daca esti profesor, indiferent unde si ai si o legitmatie care sa ateste acest lucru – la fel, este gratis. Daca nu faci parte din categoriile de mai sus, Louvre este gratis in prima duminica din fiecare luna. Programeaza-ti vacanta astfel incat sa nimeresti in aceasta zi in Paris! 


Madrid: viziteaza cele mai frumoase muzee ale Spaniei gratis! 
Doua dintre muzeele celebre ale capitalei Spaniei  sunt gratis pe perioada weekendului - Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía are intrarea libera sambata, dupa ora 2.30 si  duminica. Prado – unul dintre cele mai frumoase muzee din lume – este gratis in fiecare duminica. 


Praga: plimba-te in jurul Castelului Praga 
Castelul Praga priveste semet peste oras si peste Raul Vlatva si este principala atractie a Capitalei Cehiei. Unele parti ale castelului sunt cu taxa de intrare, insa o plimbare prin gradinile lui nu te costa nimic. Daca vei ajunge acolo la 12 PM, vei putea admira si schimbarea garzii.



Munchen: "Glockenspiel" 
In fiecare zi, de la 11 si de la 12, la New Town Hall, are loc un show amuzant numit "Glockenspiel", in celebra Piața Marienplatz. Show-ul consta in figurine care realizează un dans numit Cooper’s Dance, o tradiție locala. Totul este gratis!



Sevilla: plimba-te prin Plaza de España
In Plaza de Espana din Sevilla poti vizita multe atractii turistice, poti admira cladirile cu o arhitectura unica in lume si poti lua un pranz rapid pe marginea fantanii din centru. Gratis!

                                   Ana Maria Bordea




No comments:

Post a Comment