2013-09-19

Europa, casa noastră!


             Una dintre cele mai interesante activități la care am participat în anul școlar anterior a fost Campania “Europa, casa noastră”.

           Campania "Europa, casa noastră" a fost organizată
de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării  Tineretului și Sportului. La această a treia ediție au participat peste 2.064 de unități de învățământ şi 3.833 de cadre didactice, dintre care 208 școli sibiene. Dintre acestea, 50 cadre didactice au fost premiate cu vizite la Comisia Europeană.

           Scopul Campaniei l-a constituit derularea unor activități prin care tinerii să fie încurajați să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum și despre ultimele evoluții din domeniul afacerilor europene. Campania a fost derulată sub egida Anului European al Cetățenilor. 

          Ne bucurăm că activitățile derulate de noi în cadrul cercului au fost apreciate și prezența noastră în Campanie 
nu a trecut neobservată. Astfel, printre câștigători s-a numărat și prof. coordonator al cercului de Reviste școlare/Limbă spaniolă, Violeta Solomon. Vizita s-a desfășurat în perioada 11-13 septembrie 2013.


           Prin intermediul acestor activități am oferit elevilor participanți la cercurile noastre posibilitatea de a descoperi Europa așa cum este ea, cu bune și rele și, nu în ultimul rând, i-am stimulat pentru a fi  interesați de problematicile europene.

           Mulțumim organizatorilor și, pe viitor, ne vom strădui să răspundem prezent la toate activitățile de acest gen.

No comments:

Post a Comment