2013-05-27

Muzeul Brukenthal din Sibiu


Muzeul Brukenthal

       Muzeul Brukethal este unul dintre cele mai mari muzee din Sibiu. Are in componenta Muzeul de istorie, Muzeul de arta, Muzeul de stiinte ale naturii.
       Muzeul de arta se afla in Palatul Bruckenthal si cuprinde colectii de arta romaneasca, europeana si contemporana. 
       Galeria de arta romaneasca cuprinde tablouri ale pictorilor transilvăneni Johann Martin Stock, Franz Neuhauser, Mişu Popp, Carl Dörschlag, Arthur Coulin sau Octavian Smigelschi.


       Muzeul de istorie cuprinde expozitia de baza, arme si armuri, lucrari medievale, monede si medalii, tezaur.  Expozitia de baza prezinta aspecte ale vieţii de zi cu zi în paleolitic. Expoziţia oferă o imagine asupra felului în care oamenii au trăit în peşteri, bordeie, gospodării, villa romana sau în locuinţa medievală.

       Muzeul de istorie naturala - in prima parte a expoziției este prezentată succint evoluția lumii vii de la cele mai simple organisme până la păsări, începând cu nevertebratele ce populează mediul acvatic al mărilor şi oceanelor precum meduzele, viermii marini, coralii, crustaceele şi continuând cu insectele, peștii  reptilele, unele cu înfățișări înspăimântătoare, altele impresionând prin colorit şi forme.

                                             Silea Alin, clasa a IV-a

                                

Andrei Frăţilă


Activitatea mea preferată

      Săptămâna altfel înseamnă că: mergem la muzee, în excursii, tabere, la Zoomania un magazin de animale, facem activități cu clasa pregătitoare.

      Una dintre activitățile mele favorite a fost lecția de creativitate plastică desfășurată împreună cu elevii de la clasa pregătitoare.

      Am decupat un ou cu un pui o floricică. După ce am decupat aceste lucruri, am făcut bile mici de hârtie creponată și le-am lipit pe o felicitare făcută din carton. 
      Cu o foarfecă zimțată am tăiat cartonul pe margini și, în interior, fiecare a scris ce dorește. La sfârșit ne-am scris numele și ne-am făcut fotografii alături de creațiile noastre.


      Mi-a plăcut foarte mult această activitate pentru că am decupat, am lipit şi ne-am dezvoltat creativitatea.

                           Andrei Frăţilă,  clasa a IV-a A

Andrei Fieraru



Fotbalul

        Mie îmi place mult fotbalul, în primul rând pentru că  sunt portar. Câteodată însă nu reușesc sa apar poarta. Si chiar dacă nu reușesc, mă pricep destul de bine la fotbal.
       Mie nu-mi place sa fiu jucător, pentru ca aceștia aleargă prea mult.
       Fotbalul este un sport de echipa ce se disputa intre  doua echipe alcătuite din 11 jucători fiecare. La începutul   secolului XXI era jucat de peste 250 de milioane de jucători,  din peste 200 de tari, ceea ce îl face cel mai popular sport  din lume.
       Se joaca cu o minge sferică pe un teren dreptunghiular   acoperit cu iarbă cu câte o poartă la fiecare  capăt.
       Mi-ar plăcea să devin un mare fotbalist.

                                          Andrei Fieraru

Dani - Filmul meu preferat


Filmul meu preferat  
Unul din filmele mele preferate, pe care l-am văzut o dată însă care m-a impresionat, este "Men in black".
Men in black este un film american în care nişte oameni luptă cu monştri. Ei folosesc metode de intimidare pentru a mușamaliza existența unor ființe inteligente de pe alte planete. Ei au baze în care închid monștrii cei răi. Ei au baze și pe lună. Se spune ca tema filmului este o teorie a conspirației asociată cu fenomenul O.Z.N.. Conform unor teorii acești oameni în negru ar fi extratereștrii înșiși.
        Termenul "men in black" este frecvent utilizat și pentru a descrie oamenii misterioși care lucrează pentru organizații necunoscute, precum și în diferite agenții guvernamentale, concepute pentru a proteja unele secrete sau alte activități ciudate. Termenul este unul generic, utilizat pentru a se referi la orice aspect neobișnuit, periculos sau ciudat care poate fi asociat cu fenomenul O.Z.N.
         În film joacă, in rolurile principale, Tomy Lee Jones si Will Smith.

                                                                 Dani Herţoiu, clasa a IV-a

Des crayons et des idees - dessins


English version: https://sites.google.com/site/ejournalinternational/home/local-news/descrayonsetdesidees


"Des crayons et des idees" a Sibiu



Asa cum vă amintiți  săptămâna trecută am primit vizita a doi tineri francezi pasionați de ecologie și care și-au transpus această pasiune într-un tur al lumii ce atrage atenția asupra problematicilor mediului înconjurător.

Vizita lui Corrine și Maxime la Palatul Copiilor Sibiu a reprezentat, și pentru noi, un semnal de alarmă cu privire la problematica mediului.

Iată câteva din desenele realizate de copiii noștri și mesajele acestora:


Lorena 
Andreea 

Francesca 

Daria  

Diana 

Andreea 

Casandra 

Florina

Angelica

Ioana 

Teo 

Alexandra 

Stefan

Smaranda


"Des crayons et des idees", via Sibiu, Romania


English version: https://sites.google.com/site/ejournalinternational/home/local-news/untitledpost-1                                                     



"Des crayons et des ideesa l'horizon "

            Pe 10 mai 2013, Palatul Copiilor Sibiu a primit o vizită deosebită, în persoana lui Corrine și Maxime, doi tineri francezi animați de un singur gând: să facă turul lumii în sprijinul unei idei.

          Corrine și Maxime reprezintă proiectul "Des crayons et des idees a l'horizon", rezultat al mai multor ani de pregătire și reflecție.

           Proiectul a prins viată în 2009, ajungând la forma actuală spre sfârșitul anului 2010. S-a construit în jurul ideii de a face turul lumii, propunând, în același timp, o reflecție și o dezbatere asupra problematicii mediului înconjurător.
              
             Acest proces reflexiv i-a ajutat să construiască un proiect care să alimenteze propria reflecție (dar și a persoanelor pe care le vor întâlni)  asupra problemelor mediului înconjurător; să cunoască și să împărtășească viziunea și experiențele  popoarelor vizitate cu privire la aceasta problematicăîn paralel, contactul cu populația din țările traversate îi va ajuta să descopere cultura acestora, prin prisma problematicilor eco.

            Subiectul acestui demers vor fi copiii și modul în care aceștia percep mediul înconjurător și problemele sale actuale. In acest tur, Corrine și Maxime vor vizita nu mai puțin de 28 țări de pe 5 continente.

       La Palatul Copiilor, cei doi globe-trotteri au realizat, împreună cu copiii de la cercurile artistice, un set de lucrări care reflectă viziunea copiilor sibieni asupra mediului înconjurător și problemele de actualitate. Au discutat despre importanța păstrării unui mediu curat, pentru generațiile viitoare și au transpus, plastic, propria viziune asupra unui mediu eco.
           
           La final, vă prezentăm un scurt interviu realizat de echipa de redacție a revistei noastre IMPREUNA, în care cei doi vorbesc despre proiectul lor de suflet:


          Mulțumim celor doi pentru prezența la Palatul Copiilor și așteptăm noutăți despre proiect.

A bientot!


Aflati mai multe despre proiectul "Des crayons et des idees a l'Horizon"

http://www.descrayonsdesidees.com/


                                                               

Cristina Şerban


Milla Jovovich
     
     Milla Jovovich este o actriță, cântăreață, model și designer de moda.
     Ea s-a născut cu numele de Milica Jovovich, pe 17 decembrie 1975. A locuit cu părintii ei pana la 15 ani. Milla are o fetita de vreo 7 ani.  Ea trăiește în America.
     Milla a jucat ca personaj principal în filmele Resident Evil, seriile 1, 2, 3, 4, 5 și 6. Dintre acestea, filmul meu favorit a fost "Resident Evil 6 - Răsplata"
     A jucat și în filmul UltraViolet, având rolul Violet.
     In anul 2003 a jucat în primul "Resident Evil' care se numea "Resident Evil - Fatal Experiment".
    In anul 2012 a jucat în "Retunt to Blue Lagoon".
                                              Cristina Şerban

Marius - Delta Dunării



Delta  Dunării


      Delta Dunării este a doua deltă, ca mărime, din Europa, și cea mai bine conservată.
      Se întinde pe o suprafaţă de 3446 km2 Se află  în regiunea Dobrogea, din România, şi parţial în Ucraina. Delta Dunării este clasificată rezervaţie a biosferei  şi face parte din patrimoniul mondial Unesco din 1991.
  
      Delta Dunării este considerată cel mai tânăr pământ din Europa. Se formează din aluviunile aduse de Dunăre şi  creşte anual cu aproximativ 40 m².

      Delta Dunării este un adevărat paradis și pentru oameni dar și pentru viețuitoarele care trăiesc în această zonă.

      Vegetaţia Deltei este reprezentată de: stuf, papură, rogoz, păduri de sălcii, frasin, plop, stejari brumării și plante agăţătoare.

      Aici întâlnim 98% din fauna acvatică europeană: peste 320 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce. Cele mai cunoscute specii sunt:  pelicanii, cormoranii, egreta mică, pescaruşul argintiu, barza albă,fazanul si lebăda.



      În fiecare iarnă, Delta adăposteşte milioane de păsări din Europa, Asia, Africa, venite aici să îşi depună ouăle.

                                  Marius Costea, clasa a IV-a